APK & Onderhoud

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van de auto waarbij gekeken wordt naar verkeersveiligheid en milieu. Tijdens de APK let onze keurmeester op o.a. remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Daarnaast worden de uitlaatgassen getest. 

U kunt uw auto al tot twee maanden voor uw APK vervaldatum laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt. Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Controleer hieronder wanneer uw auto gekeurd dient te worden of om een afspraak in te plannen.  

APK en onderhoud.jpeg

Onderhoud

Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is: een APK is alleen een controle, geen onderhoudsbeurt. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw auto en voorkomt problemen onderweg. Het juiste onderhoudsmoment is mede afhankelijk van kilometerstand en rijgedrag. Samen met u controleren wij de onderhoudshistorie van uw auto, uw rijgedrag en de fabrieksinformatie. Op basis hiervan maken wij een inschatting van de werkzaamheden en kunnen we een onderhoudsplan samenstellen. Zo voorkomt u pech onderweg.

Is het weer bijna tijd voor de APK-keuring van uw auto of wilt u onderhoud uit laten voeren? Plan vandaag nog online uw afspraak in.